Tuin van Bastet VZW heeft als doel om organisaties te helpen die actief zijn in het redden van katjes. Dit door websites te bouwen en te beheren en eventueel informatica ondersteuning te bieden bij activiteiten. Elke organisatie heeft zijn handen vol met wat belangrijkste is : het helpen van katten in nood, maar ondersteuning komt meestal op de tweede plaats. Tuin van Bastet wil hier een hulp in zijn. Neem gerust contact op met ons en we kunnen samen kijken waar we kunnen helpen.

Onze host omgeving:

Onze websites worden lokaal (België en Nederland) beheerd op een eigen omgeving met een capaciteit voor 50 websites met elk eigen resources (1 CPU, 1 Gb geheugen en 1 Gb webruimte) zodat iedereen afzonderlijk blijft. Dit zorgt ervoor dat problemen op de ene website geen invloed kunnen hebben op de andere websites. Wij zorgen desgewenst voor het dagelijks beheer (blogs, aankondigingen en dergelijke aanpassen) maar kunnen ook perfect door de klant gedaan worden (liefst zelf) . De website aanpassen wordt door ons gedaan.
We beschikken over een eigen helpdesk via mail.

Onze werkingsvoorwaarden :

– Erkende organisatie door Dierenwelzijn (HK nummer) ofwel VZW.
– “no kill” policy: Wij wensen geen verenigingen te steunen die dieren inslapen om andere dan grondige medische redenen.
– Binnenlandse dieren: Wij respecteren mensen die in het buitenland dieren helpen, maar die vallen buiten onze scope. Wij zijn namelijk van het idee dat we pas anderen hun problemen kunnen aanpakken als eigen problemen opgelost zijn.
– Deze dienst wordt vrijwillig aangeboden en de kosten worden zoveel mogelijk door ons gedragen. Op uitzondering van speciale wensen die extra kosten zouden bijdragen (betaalde plugins bijvoorbeeld). Vrijwilligerswerk heeft zijn beperkingen (beroepsleven enzo) Verzoeken worden uiteraard zo veel mogelijk opgevangen, maar enkel in de mate van het mogelijke. Indien bijkomende kosten, moeten die uiteraard besproken worden (deze zijn vrijwel onbestaand, maar wil het toch vermelden).
– Wij behouden ons het recht om op elk ogenblik de samenwerking stop te zetten een redelijke overdrachts-termijn in acht genomen. De vereniging heeft dat recht uiteraard ook.
– Tuin van Bastet wordt (uiteraard discreet) vermeld op jullie pagina.

Onze Naam:

De naam “Tuin van Bastet” is een naam die ik (Walter) bedacht heb in 2008. Op dit ogenblik was ik vrijwilliger bij een kattenopvang en aangezien de opvangen in mijn omgeving, die ik kende, niet voldeden aan wat ik van een opvang verwacht, zat ik met het idee in mijn hoofd van zelf eentje te starten onder de naam “Tuin van Bastet”. Een speeltuin als het ware voor katjes. Later kwam ik in contact met andere organisaties die wel aan mijn verwachtingspatroon voldeden en kwam ik tot het besef dat een asiel opstarten boven mijn budget was. De naam bleef echter bestaan onder de vorm van een domeinregistratie op internet.