Charlotte Wessels met één van haar katjes

Charlotte Wessels met één van haar katjes

“Ik weet niet zeker of ik het verdien”
Dit was het antwoord van Charlotte Wessels toen wij haar vroegen of ze honorair meter wilde worden van onze organisatie.
Eventjes voorstellen voor wie haar niet zou kennen : Charlotte Wessels is de zangeres van de Nederlandse symfonische metal band Delain. Charlotte is gekend als een grote dierenvriend en sociaal bewogen persoon. Zeker de steun aan de Sophie Lancaster Foundation gaat niet onopgevallen voorbij.
Waarom vonden we dat Charlotte honorair meter moest worden? Begin december 2019. Delain is op tour in Lyon (Frankrijk) en er zitten plots twee kittens aan de tourbus. Eentje laat zich direct vangen en blijkt erg ziek te zijn.
Charlotte lanceert een oproep op social media om hulp. Die komt van de hulporganisatie “Sans Croquettes Fixes” en fotografe Emilie Garcin. Iets later wordt het tweede katje ook gevangen. Lucypurr, het zwartje, is al te ver en haalt het jammer genoeg niet. Zijn grijs broertje red het wel en wordt later door Emilie Garcin geadopteerd en krijgt de naam Spooky.

Charlotte met Lucypurr

Charlotte met Lucypurr

“Ik weet niet zeker of ik het verdien?” Elke actie, hoe klein ook, is van het grootste belang in een reddingsoperatie. Elke redding begint bij de eerste mens die stopt en zich het lot aantrekt van een dier in nood. Door jouw actie werd Spooky gered en hopelijk heb je ook anderen geïnspireerd om in te grijpen als ze een dier in nood zien. Door jouw actie heeft Lucypurr nog enkele uren warmte en liefde gekend. Dus, ja, je hebt het zeker verdiend en het is voor ons een grote eer dat je het aanvaardt.

Bedankt dat je onze meter wil zijn.

Charlotte Wessels op Facebook
Charlotte Wessels op Instagram
Delain
Delain op Facebook
Emilie Garcin
Sans Croquettes Fixes
Sophie Lancaster Foundation